ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

.................... ΠΟΡΕΙΑ ......................


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

             ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ            

                            ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΑΠ                              

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ


   www.oasep.gr   Εξειδικευμένο κέντρο ΠΟΡΕΙΑ   www.oeap.gr

Ρωτήστε μας για τα ευέλικτα υποστηρικτικά μας προγράμματα, που προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες! τηλ 2110136761

Διαμαρτυρία των διδασκόντων για εγκαθίδρυση επιτροπείας στο ΕΑΠ

Διαμαρτυρία των διδασκόντων για εγκαθίδρυση επιτροπείας στο ΕΑΠ

Με επιστολή τους ζητούν να αποσυρθούν διατάξεις σε νομοσχέδιο

 

Τη λύπη, την απογοήτευση και την ιδιαίτερη ανησυχία των μελών του για τις αλλαγές στη διοίκηση αλλά και τη λειτουργία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) εκφράζει ο Ενιαίος Φορέας Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικου (ΔΕΠ) του ιδρύματος.
 
Οι διδάσκοντες στο ίδρυμα κάνουν λόγο για «απαράδεκτη τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει το ΕΑΠ με την εισαγωγή διατάξεων στο σχέδιο νόμου "Μετρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού εργου και αλλες διατάξεις"». Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, οι διατάξεις αυτές:
 
* Μεταβάλλουν τις προϋποθέσεις αυτοδιοίκησης του ΕΑΠ που αυθαίρετα και καταχρηστικά, δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, σε παράβαση των νόμων.
 
* Αναθέτουν επ' αόριστον τη διοίκηση του ΕΑΠ σε μια επταμελή Διοικούσα Επιτροπή διορισμένη από το υπουργείο Παιδείας, έξω από οποιοδήποτε πλαίσιο αξιολόγησης, λογοδοσίας και δημοκρατίας.
 
* Διευρύνουν τις αρμοδιότητες της Διοικούσας Επιτροπής, παρά την αλαζονική στάση που διαρκώς επιδεικνύει, έως του σημείου να αποφασίζει ακόμη και για τις αμοιβές των μελών της σε βάρος της οικονομικής συνδρομής των φοιτητών του ιδρύματος και να ανακοινώνει, απλά, τις αποφάσεις της στον υπουργό.
 
«Δυστυχώς, με την εξέλιξη αυτή ο υπουργός κ. Ν Φίλης και η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Σία Αναγνωστοπούλου συνδέουν το όνομά τους με μια μαύρη σελίδα στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων και την εγκαθίδρυση επιτροπείας στο ΕΑΠ χωρίς ορατό τέλος» αναφέρουν οι διδάσκοντες στο ΕΑΠ.
 
Και καταλήγουν: «Με συναίσθηση της ευθύνης όλων μας απέναντι στους φοιτητές μας, τους συναδέλφους μας και την ελληνική κοινωνία:
 
1. Θεωρούμε ότι μόνο δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα είναι αρμόδια και ηθικά νομιμοποιημένα να αντιμετωπίσουν τις όποιες ελλείψεις και να οδηγήσουν το ίδρυμα στα κρίσιμα χρόνια που ακολουθούν, εκπληρώνοντας τις υψηλές προσδοκίες των φοιτητών και των διδασκόντων του.
 
2. Ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας, έστω και αυτή την ύστατη ώρα, να αποσύρει και να επανεξετάσει τις διατάξεις που αφορούν το ΕΑΠ στο σχέδιο νόμου ως απλή ένδειξη ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες φοιτητές και τον κόπο των πανεπιστημιακών που κοπίασαν έως σήμερα για να στηθεί και να λειτουργεί το ίδρυμα.
 
3. Καλούμε όλους τους βουλευτές και, ειδικά, τους προερχόμενους από το χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, να μην αποδεχτούν και να καταψηφίσουν την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική και αντιακαδημαϊκή πρόταση ανάκλησης της αυτοδυναμίας του τρίτου μεγαλύτερου σε αριθμό φοιτητών ελληνικού πανεπιστημίου και την παράδοσή του άνευ όρων σε μια διορισμένη Διοικούσα Επιτροπή, και να απαιτήσουν να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκλογής πρύτανη και συγκρότησης Συγκλήτου στο ΕΑΠ».
 
 
Εκπαιδευτικά Θέματα
Ολοκλήρωση 7ου Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ

 

 

Read more...
 
Οδηγός Συμπλήρωσης Αίτησης Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών

Για ακόμη μια χρονιά η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού για τη βοήθεια των υποψηφίων των στρατιωτικών σχολών στη σωστή συμπλήρωση των αιτήσεών τους, δημιούργησε έναν Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών.

Read more...
 
Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων παρουσιάζονται μια σειρά από πληροφορίες, ερωτήσεις - απαντήσεις καθώς και παλιότερες αναρτήσεις του Υπουργείου Παιδείας προς ενημέρωση των υποψηφίων.

Read more...
 
Εκδόσεις
Banner

Εκδόσεις Σιγαρέτα - Εκδόσεις και Περιοδικό Οδός Πανός

Banner
Μελέτες, διακοσμήσεις

Αρχιτεκτονικές μελέτες

Εκδόσεις αδειών,αναπαλαιώσεις, ανακαινίσεις,διαμορφώσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, διακοσμήσεις,δώστε αξία στο ακίνητό σας

Τηλ: 210 8962996

κιν: 6944724597

Banner
Μουσείο Ακρόπολης
Banner
Fuehrungen durch das Neue Akropolismuseum
Guided Tour of the Acropolis Museum
Εκπαίδευση και κοινωνία
Περισσότερες μετακινήσεις υποψηφίων για τα ΑΕΙ θα καλύψει φέτος το υπουργείο

04 04 16 ejetaseis

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε σήμερα και ψηφίζεται την Πέμπτη λύνεται το θέμα της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές σε άλλο λύκειο από εκείνο στο οποίο φοιτούν.

Read more...
 
Πως Έλληνες φοιτητές μπορούν να γνωρίσουν την ακαδημαϊκή πραγματικότητα του εξωτερικού δωρεάν.

Ενας από τους άξονες των αλλαγών αφορά το λύκειο, το οποίο πρέπει να πάψει να είναι προθάλαμος για την είσοδο στα πανεπιστήμια, αλλά να λειτουργεί ως αυτοτελής βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος

Το Corallia και οι σύλλογοι Ελλήνων φοιτητών σε πέντε πανεπιστήμια της Αμερικής (Stanford, Berkeley, MIT, Georgia Tech, UC San Diego) οργανώνουν κάθε χρόνο το «Educational Trip».

Read more...
 
Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 260.000 μαθητές έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα Διατροφή του Ινστιτούτου Prolepsis και του «Βήματος»

Read more...
 
Εκδηλώσεις – Εκθέσεις – Φεστιβάλ
Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Μετά από έναν χειμώνα απουσίας από τη συναυλιακή σκηνή και την προετοιμασία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ο Γιάννης Χαρούλης θα κάνει και φέτος, ένα μεγάλο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι ανά την Ελλάδα.

Read more...
 
Ο Διονύσης Σαββόπουλος live στο Φουγάρο

alt

ο Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10μμ, το Φουγάρο υποδέχεται στους υπαίθριους χώρους του για δύο βραδιές το Διονύση Σαββόπουλο

Read more...
 
Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

SANI FESTIVAL 2016 :: Highlights

Read more...
 
Εκδηλώσεις στα Πανεπιστήμια
Διημερίδα με θέμα "Η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία"

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο by sponsor" target="a652c_1462551571_wwwuoagr_267324" style="color: #0b77b6; left: auto; top: auto;">ΠΛΑΊΣΙΟ του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία», σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Read more...
 
ΤΜΣ: Pianodrum με τους Christof Moser και Alex Dostal [11/5/16]

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποιεί Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Read more...
 
Ομαδικό εργαστήριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Κοινωνικές επιχειρήσεις! Μάθε, δράσε, επιχείρησέ το!

Read more...