Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

ΕΑΠ: Η ερευνητική ομάδα DAISSy συμμετέχει στον σχεδιασμό Διακρατικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Κοινωνική Καινοτομία μέσω του έργου TESI

Το έργο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σχετικά με την κοινωνική καινοτομία, μέσω προσεγγίσεων ανάπτυξης ικανοτήτων (capacity building), προσδίδοντας έμφαση στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημόσια διοίκηση, όπως είναι η αστική ανάπλαση, η κοινωνική επιχειρηματικότητα, η κοινωνική πρόνοια, η μετανάστευση κλπ. Επιπλέον, στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου Πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, προκειμένου να διαμορφωθεί και να υλοποιηθεί  το ΔΜΠ. 

Η υλοποίηση του TESI ξεκίνησε με την εναρκτήρια Διακρατική Συνάντηση των Εταίρων (ΔΣΕ) του έργου, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 9 Φεβρουαρίου 2023 και διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών). 

Στο ίδιο πλαίσιο, η 1η Επίσκεψη Μελέτης του έργου TESI υλοποιήθηκε στις 27-29 Μαρτίου 2023 στο Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ (Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών) στην Κροατία. 

Το έργο TESI έχει διάρκεια εννέα μηνών και υλοποιείται από μια κοινοπραξία έξι (6) Πανεπιστημίων και ενός Ερευνητικού Κέντρου σε πέντε (5) χώρες (Αλβανία, Κροατία, Σερβία, Σλοβενία και Ελλάδα), με την Ερευνητική Ομάδα DAISSy του ΕΑΠ, ως εταίρο στη χώρα μας.  

►Aναλυτικά στοιχεία σχετικά με την εναρκτήρια ΔΣΕ καθώς και την 1η Επίσκεψη Μελέτης του έργου TESI, μπορείτε να δείτε εδώ

►Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο TESI καθώς κι άλλες δράσεις της Ερευνητικής Ομάδας DAISSy: 

  • Ιστοσελίδες: http://daissy.eap.gr/enhttps://tesi.adrioninterreg.eu/
  • Facebook: @DAISSyResearchGroup 
  • Linkedin: https://www.linkedin.com/in/daissyresearchgroup/
  • Τwitter: @daissy_research 
  • Instagram: @daissy_researchgroup  
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Πηγή: https://www.eap.gr/