Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Στον «αέρα» 400 χιλιάδες απόφοιτοι των ΤΕΙ - Ζητούν μέτρα για τα πτυχία τους μετά τα νέα δεδομένα στα πρώην Τεχνολογικά Ιδρύματα

Όπως εξηγούν, το γεγονός ότι δεν έχει προβλεφθεί μια τέτοια διαδικασία , φέρει σοβαρό αντίκτυπο  καθώς τα ιδρύματά τους έχουν πλέον καταργηθεί και οι ίδιοι έχουν ένα πτυχίο «φάντασμα»

Στον αέρα 400.000 απόφοιτοι των πρώην ΤΕΙ, που όπως υπογραμμίζουν εμφατικά  βρίσκονται στο περίμενε για την αντιστοίχιση των πτυχίων τους... Μετά την αλλαγή του ακαδημαϊκού χάρτη, οι ίδιοι έχουν μείνει τρία και πλέον χρόνια με πτυχία, από τμήματα και ιδρύματα που πλέον δεν υπάρχουν.

Όπως εξηγούν, το γεγονός ότι δεν έχει προβλεφθεί μια διαδικασία αντιστοίχισης πτυχίου, φέρει σοβαρό αντίκτυπο σε χιλιάδες απόφοιτους, καθώς τα ιδρύματά τους έχουν πλέον καταργηθεί και οι ίδιοι έχουν ένα πτυχίο «φάντασμα».

Για το επίμαχο ζήτημα κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση από τη βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ελένη Βατσινά, με την υφυπουργό παιδείας να δεσμεύεται πως θα δοθεί λύση, χωρίς όμως, να υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα..

Η αγωνία πολλών αποφοίτων και σε επίπεδο Κρήτης χτυπά κόκκινο, καθώς η εκκρεμότητα αυτή συνιστά μια αδικία για τους ίδιους. Όπως επισημαίνουν, η μη αντιστοίχιση των πτυχίων, προκαλεί, Αλυσιδωτές επιπτώσεις, όπως ο διαχωρισμός εργασιακών δικαιωμάτων στο δημόσιο τομέα.

Χιλιάδες φοιτητές βρίσκονται εν αναμονή για την αντιστοίχιση των πτυχίων τους, και ζητούν αποφασιστικές απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο.

 

 

Πηγή:https://www.neakriti.gr