ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

.................... ΠΟΡΕΙΑ ......................


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

             ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ            

                            ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΑΠ                              

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ


   www.oasep.gr   Εξειδικευμένο κέντρο ΠΟΡΕΙΑ   www.oeap.gr

Ρωτήστε μας για τα ευέλικτα υποστηρικτικά μας προγράμματα, που προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες! τηλ 2110136761

Ανω των 50 ετών 4 στους 10 εκπαιδευτικούς

alt

Γερασμένο και «υποταγμένο» στο κυνήγι της βαθμοθηρικής επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ οδεύει το ελληνικό σχολείο στον 21ο αιώνα.

Με βάση την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ «Education at glance 2015» που δημοσιοποιήθηκε χθες και παρουσιάζει σήμερα η «Κ», η Ελλάδα έχει τους πιο μεγάλους ηλικιακά εκπαιδευτικούς λόγω «παγώματος» των διορισμών αλλά και τις λιγότερες διδακτικές ώρες τον χρόνο, ιδίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώνεται στα μέσα Μαΐου για να αρχίσουν οι εξετάσεις.

Ειδικότερα, από τα ευρήματα της έκθεσης στα οποία η Ελλάδα ξεχωρίζει είναι οι πολύ λίγες ώρες του διδακτικού έτους.

• Στα νηπιαγωγεία, οι ετήσιες ώρες διδασκαλίας είναι λιγότερες από 700, σε Ελλάδα, Κορέα και Μεξικό. Στον αντίποδα, είναι πάνω από 1.500 σε Νορβηγία και Σουηδία. Κατά μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ οι νηπιαγωγοί διδάσκουν 1.005 ώρες ετησίως.

• Στα δημοτικά, στην Ελλάδα ο χρόνος διδασκαλίας είναι λιγότερες από 570 ώρες. Αντίθετα, περισσότερες από 1.000 ώρες είναι στη Χιλή. Ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ είναι 772 ώρες.

• Στα γυμνάσια, οι καθηγητές στην Ελλάδα διδάσκουν 415 ώρες ετησίως, ενώ σε Χιλή, Κολομβία και Μεξικό πάνω από 1.000. Ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 694 ώρες ετησίως.

• Αντίστοιχες με τα γυμνάσια είναι οι ώρες διδασκαλίας ετησίως στα λύκεια της Ελλάδας. Κατά μέσο όρο στον ΟΟΣΑ οι καθηγητές διδάσκουν 643 ώρες ετησίως. Ο αριθμός των ωρών κυμαίνεται από 369 ώρες στη Δανία έως πάνω από 1.000 ώρες σε Χιλή και Κολομβία.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με το γηραιότερο προσωπικό. Ενδεικτικά, το 40% των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι τουλάχιστον 50 ετών, ξεπερνώντας κατά πολύ τον μέσο όρο (30%) στις χώρες του ΟΟΣΑ. Η Ελλάδα βρίσκεται στις ίδιες θέσεις με τη Γερμανία και την Ιταλία. Ωστόσο, καθώς στην Ελλάδα οι διορισμοί έχουν «παγώσει» ελλείψει κονδυλίων, η ανανέωση του εκπαιδευτικού προσωπικού εκτιμάται ότι θα αποτελεί ανέφικτο στόχο για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Βέβαια, η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν υπολογίζει τους διορισμούς των αναπληρωτών, θεωρώντας ότι το δεκάμηνο εργασίας τους δεν μπορεί να θεωρηθεί επένδυση στην παιδεία, η οποία απαιτεί σταθερότητα στον χώρο εργασίας για να αποδώσει καρπούς. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες για την παιδεία. «Ο μεγάλος χαμένος αυτής της μείωσης είναι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου τα κονδύλια σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2015 μειώνονται κατά 65.000.000 ευρώ», λέει η Δημοκρατική Συνεργασία της ΔΟΕ. «Ετσι αποδεικνύονται κούφια τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για δήθεν αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας το 2016. Αλήθεια, με μειωμένες δαπάνες πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την επόμενη χρονιά; Πώς θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του κ. Φίλη για μόνιμους διορισμούς;», ρωτούν οι δάσκαλοι.

 

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

 
Εκπαιδευτικά Θέματα
Ολοκλήρωση 7ου Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ

 

 

Read more...
 
Οδηγός Συμπλήρωσης Αίτησης Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών

Για ακόμη μια χρονιά η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού για τη βοήθεια των υποψηφίων των στρατιωτικών σχολών στη σωστή συμπλήρωση των αιτήσεών τους, δημιούργησε έναν Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών.

Read more...
 
Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων παρουσιάζονται μια σειρά από πληροφορίες, ερωτήσεις - απαντήσεις καθώς και παλιότερες αναρτήσεις του Υπουργείου Παιδείας προς ενημέρωση των υποψηφίων.

Read more...
 
Εκδόσεις
Banner

Εκδόσεις Σιγαρέτα - Εκδόσεις και Περιοδικό Οδός Πανός

Banner
Μελέτες, διακοσμήσεις

Αρχιτεκτονικές μελέτες

Εκδόσεις αδειών,αναπαλαιώσεις, ανακαινίσεις,διαμορφώσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, διακοσμήσεις,δώστε αξία στο ακίνητό σας

Τηλ: 210 8962996

κιν: 6944724597

Banner
Μουσείο Ακρόπολης
Banner
Fuehrungen durch das Neue Akropolismuseum
Guided Tour of the Acropolis Museum
Εκπαίδευση και κοινωνία
Περισσότερες μετακινήσεις υποψηφίων για τα ΑΕΙ θα καλύψει φέτος το υπουργείο

04 04 16 ejetaseis

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε σήμερα και ψηφίζεται την Πέμπτη λύνεται το θέμα της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές σε άλλο λύκειο από εκείνο στο οποίο φοιτούν.

Read more...
 
Πως Έλληνες φοιτητές μπορούν να γνωρίσουν την ακαδημαϊκή πραγματικότητα του εξωτερικού δωρεάν.

Ενας από τους άξονες των αλλαγών αφορά το λύκειο, το οποίο πρέπει να πάψει να είναι προθάλαμος για την είσοδο στα πανεπιστήμια, αλλά να λειτουργεί ως αυτοτελής βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος

Το Corallia και οι σύλλογοι Ελλήνων φοιτητών σε πέντε πανεπιστήμια της Αμερικής (Stanford, Berkeley, MIT, Georgia Tech, UC San Diego) οργανώνουν κάθε χρόνο το «Educational Trip».

Read more...
 
Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 260.000 μαθητές έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα Διατροφή του Ινστιτούτου Prolepsis και του «Βήματος»

Read more...
 
Εκδηλώσεις – Εκθέσεις – Φεστιβάλ
Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Μετά από έναν χειμώνα απουσίας από τη συναυλιακή σκηνή και την προετοιμασία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ο Γιάννης Χαρούλης θα κάνει και φέτος, ένα μεγάλο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι ανά την Ελλάδα.

Read more...
 
Ο Διονύσης Σαββόπουλος live στο Φουγάρο

alt

ο Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10μμ, το Φουγάρο υποδέχεται στους υπαίθριους χώρους του για δύο βραδιές το Διονύση Σαββόπουλο

Read more...
 
Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

SANI FESTIVAL 2016 :: Highlights

Read more...
 
Εκδηλώσεις στα Πανεπιστήμια
Διημερίδα με θέμα "Η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία"

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο by sponsor" target="a652c_1462551571_wwwuoagr_267324" style="color: #0b77b6; left: auto; top: auto;">ΠΛΑΊΣΙΟ του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία», σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Read more...
 
ΤΜΣ: Pianodrum με τους Christof Moser και Alex Dostal [11/5/16]

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποιεί Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Read more...
 
Ομαδικό εργαστήριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Κοινωνικές επιχειρήσεις! Μάθε, δράσε, επιχείρησέ το!

Read more...