ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

.................... ΠΟΡΕΙΑ ......................


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

             ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ            

                            ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΑΠ                              

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ


   www.oasep.gr   Εξειδικευμένο κέντρο ΠΟΡΕΙΑ   www.oeap.gr

Ρωτήστε μας για τα ευέλικτα υποστηρικτικά μας προγράμματα, που προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες! τηλ 2110136761

Παρακράτηση στις αμοιβές καθηγητών ΑΕΙ για έρευνα

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε συνταγματικά ανεκτές τις παρακρατήσεις στις αμοιβές πανεπιστημιακών από ερευνητικά προγράμματα

«Πράσινο φως» για την παρακράτηση ενός ποσοστού (10% έως 15%) από τις αμοιβές των πανεπιστημιακών καθηγητών

από χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα και την άσκηση κάθε είδους έργου ή ελεύθερου επαγγέλματος ανάβει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το ανώτατο δικαστήριο κρίνει συνταγματικά ανεκτή τη συγκεκριμένη παρακράτηση, γιατί συμβάλλει στην κάλυψη σημαντικών δαπανών των ΑΕΙ χωρίς να φθάνει σε σημείο να αποτελεί υπέρμετρο βάρος που περιορίζει ουσιωδώς το εισόδημά τους και κλονίζει την περιουσιακή τους υπόσταση. Παράλληλα, στην πλήρη Ολομέλεια ΣτΕ συζητήθηκαν οι προσφυγές ΑΕΙ και καθηγητών, που ζητούν να ακυρωθούν οι περικοπές που έφερε και σ' αυτούς (ως «ειδικό μισθολόγιο») ο ν. 4093/12 από τον Αύγουστο 2012, με δυσμενή ωστόσο εισήγηση του Α' τμήματος ΣτΕ, που θεωρεί συνταγματικά ανεκτές τις επίμαχες μειώσεις, σε αντίθεση με ό,τι έγινε δεκτό με τους δικαστικούς λειτουργούς και τους ενστόλους. Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι στην «πιλοτική δίκη» δεν παραστάθηκε εκπρόσωπος του Δημοσίου για να αντικρούσει τους πανεπιστημιακούς.

Απόρριψη προσφυγών
Οσον αφορά την παρακράτηση των αμοιβών από ερευνητικά προγράμματα, ελεύθερα επαγγέλματα κ.λπ., η Ολομέλεια ΣτΕ υπό τον πρόεδρό της, Σ. Ρίζο, απέρριψε προσφυγές 59 καθηγητών ΑΕΙ, κρίνοντας ότι ο περιορισμός αυτός του εισοδήματος δεν θίγει τον πυρήνα της επαγγελματικής και οικονομικής ελευθερίας και δεν παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν το κοινωνικό δικαίωμα της εργασίας, την ισότητα, την αναλογικότητα, την πλήρη αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ κ.λπ. Το ΣτΕ δέχθηκε (3299/14) ότι η επίμαχη επιβάρυνση δεν έχει φορολογικό χαρακτήρα (και συνεπώς δεν είναι αντισυνταγματική), αφού τα παρακρατούμενα ποσά εξυπηρετούν δημόσιο σκοπό, συμβάλλοντας στην κάλυψη δαπανών απαραίτητων (εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, επιστημονικών, τεχνολογικών κ.λπ.) για ΑΕΙ - ΤΕΙ σχετικά με τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, την εξασφάλιση υλικών προϋποθέσεων για την αξιοπρεπή άσκηση του πανεπιστημιακού έργου κ.ά. Αντίθετα, μειοψηφία 9 δικαστών δέχθηκε ότι οι κρατήσεις έχουν χαρακτήρα φόρου. Η ολομέλεια έκρινε ακόμα ότι η παρακράτηση από εξωπανεπιστημιακές δραστηριότητες δεν παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία, αφού δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενώ απέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι εισάγονται ανεπίτρεπτοι περιορισμοί στην άσκηση του επαγγέλματος.

 

Πηγή: http://www.ethnos.gr

 
Εκπαιδευτικά Θέματα
Ολοκλήρωση 7ου Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ

 

 

Read more...
 
Οδηγός Συμπλήρωσης Αίτησης Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών

Για ακόμη μια χρονιά η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού για τη βοήθεια των υποψηφίων των στρατιωτικών σχολών στη σωστή συμπλήρωση των αιτήσεών τους, δημιούργησε έναν Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών.

Read more...
 
Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων παρουσιάζονται μια σειρά από πληροφορίες, ερωτήσεις - απαντήσεις καθώς και παλιότερες αναρτήσεις του Υπουργείου Παιδείας προς ενημέρωση των υποψηφίων.

Read more...
 
Εκδόσεις
Banner

Εκδόσεις Σιγαρέτα - Εκδόσεις και Περιοδικό Οδός Πανός

Banner
Μελέτες, διακοσμήσεις

Αρχιτεκτονικές μελέτες

Εκδόσεις αδειών,αναπαλαιώσεις, ανακαινίσεις,διαμορφώσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, διακοσμήσεις,δώστε αξία στο ακίνητό σας

Τηλ: 210 8962996

κιν: 6944724597

Banner
Μουσείο Ακρόπολης
Banner
Fuehrungen durch das Neue Akropolismuseum
Guided Tour of the Acropolis Museum
Εκπαίδευση και κοινωνία
Περισσότερες μετακινήσεις υποψηφίων για τα ΑΕΙ θα καλύψει φέτος το υπουργείο

04 04 16 ejetaseis

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε σήμερα και ψηφίζεται την Πέμπτη λύνεται το θέμα της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές σε άλλο λύκειο από εκείνο στο οποίο φοιτούν.

Read more...
 
Πως Έλληνες φοιτητές μπορούν να γνωρίσουν την ακαδημαϊκή πραγματικότητα του εξωτερικού δωρεάν.

Ενας από τους άξονες των αλλαγών αφορά το λύκειο, το οποίο πρέπει να πάψει να είναι προθάλαμος για την είσοδο στα πανεπιστήμια, αλλά να λειτουργεί ως αυτοτελής βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος

Το Corallia και οι σύλλογοι Ελλήνων φοιτητών σε πέντε πανεπιστήμια της Αμερικής (Stanford, Berkeley, MIT, Georgia Tech, UC San Diego) οργανώνουν κάθε χρόνο το «Educational Trip».

Read more...
 
Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 260.000 μαθητές έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα Διατροφή του Ινστιτούτου Prolepsis και του «Βήματος»

Read more...
 
Εκδηλώσεις – Εκθέσεις – Φεστιβάλ
Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Μετά από έναν χειμώνα απουσίας από τη συναυλιακή σκηνή και την προετοιμασία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ο Γιάννης Χαρούλης θα κάνει και φέτος, ένα μεγάλο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι ανά την Ελλάδα.

Read more...
 
Ο Διονύσης Σαββόπουλος live στο Φουγάρο

alt

ο Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10μμ, το Φουγάρο υποδέχεται στους υπαίθριους χώρους του για δύο βραδιές το Διονύση Σαββόπουλο

Read more...
 
Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

SANI FESTIVAL 2016 :: Highlights

Read more...
 
Εκδηλώσεις στα Πανεπιστήμια
Διημερίδα με θέμα "Η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία"

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο by sponsor" target="a652c_1462551571_wwwuoagr_267324" style="color: #0b77b6; left: auto; top: auto;">ΠΛΑΊΣΙΟ του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία», σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Read more...
 
ΤΜΣ: Pianodrum με τους Christof Moser και Alex Dostal [11/5/16]

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποιεί Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Read more...
 
Ομαδικό εργαστήριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Κοινωνικές επιχειρήσεις! Μάθε, δράσε, επιχείρησέ το!

Read more...