ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

.................... ΠΟΡΕΙΑ ......................


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

             ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ            

                            ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΑΠ                              

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ


   www.oasep.gr   Εξειδικευμένο κέντρο ΠΟΡΕΙΑ   www.oeap.gr

Ρωτήστε μας για τα ευέλικτα υποστηρικτικά μας προγράμματα, που προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες! τηλ 2110136761

Χρώματα, ψηφιακό παιχνίδι, φαντασία

Χρώματα, ψηφιακό παιχνίδι, φαντασία

Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές Δημοτικού από 23χρονη δασκάλα

 

Η ιδέα της δημιουργίας μιας εκπαιδευτικής ιστοσελίδας άρχισε να σχηματίζεται στο μυαλό της 23χρονης Χριστίνας Μπέσιου πριν από περίπου έναν χρόνο, την εποχή που πήρε και το πτυχίο της από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μόλις τελείωσε λοιπόν από τα ακαδημαϊκά έδρανα και προτού καλά-καλά καθήσει επίσημα στην έδρα, θέλησε να γυρίσει πίσω στα θρανία για να μοιραστεί το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργεί η ίδια με μεράκι και φαντασία με τους μαθητές, τους γονείς και τους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς. Και μάλιστα εντελώς δωρεάν, μέσα από το www.thrania.com.

«Είχα πάντα στο μυαλό μου τον συνδυασμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία. Για τον λόγο αυτόν επέλεξα και στη διάρκεια των σπουδών μου μαθήματα σχετικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές» λέει η Χριστίνα μιλώντας στο «Βήμα». «Μέσα από τη μικρή μου εμπειρία στις αίθουσες διδασκαλίας διαπίστωσα πως η διδασκαλία με τη βοήθεια της τεχνολογίας δίνει στα παιδιά την αίσθηση του παιχνιδιού. Δεν αποτελεί φυσικά αυτοσκοπό, αλλά γίνεται εργαλείο μέσα στην τάξη» συμπληρώνει.

Η αλφαβήτα, τα μέρη του λόγου, οι γραμματικοί κανόνες, τα σημεία στίξης, οι αριθμοί, οι πράξεις και τα κλάσματα είναι μόνο μερικά από τα θέματα των σύντομων και κατανοητών ηλεκτρονικών βοηθημάτων που έχει δημιουργήσει η ίδια και τα μοιράζεται, χωρίς να απαιτείται εγγραφή, με τους μαθητές, τους γονείς, τους δασκάλους. Συγχρόνως, ξεχωριστή θέση στα «Θρανία» της κυρίας Μπέσιου έχουν τα φύλλα εργασίας που μέσα από τα χρώματα και τη φαντασία στόχο έχουν να εξάψουν το ενδιαφέρον των μαθητών για εξάσκηση και περαιτέρω κατανόηση της Γλώσσας και των Μαθηματικών.

Εκπαιδευτικά βίντεο από το «Αλφα ως το Ωμέγα»
Ο Διονύσης ο χάρακας και ο Θάνος το μολύβι μαθαίνουν στους μικρούς μαθητές να χαράσσουν γραμμές, την ώρα που ένας χαρούμενος σκίουρος ταξιδεύει τα δευτεράκια στον κόσμο του ευρώ και οι μαθητές της Γ' Δημοτικού μαθαίνουν τους δεκαδικούς αριθμούς στον λαχταριστό πάγκο ενός ζαχαροπλαστείου. Πρόκειται για τα εκπαιδευτικά βίντεο που η δημιουργός των «Θρανίων» έχει εμπνευστεί για να κάνει την εξάσκηση στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά πιο ευχάριστη και αποτελεσματική.

Στην ίδια φιλοσοφία, η 23χρονη εκπαιδευτικός προτείνει ευφάνταστες δραστηριότητες και παιχνίδια για την τάξη που καλλιεργούν τις ικανότητες των μαθητών, την ομαδικότητα και την επικοινωνία μεταξύ τους. Δεν θα μπορούσε φυσικά να μη φροντίσει τον ίδιο τον χώρο όπου τα παιδιά περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους και που μέσα από τις ιδέες της γίνεται ένας καμβάς δημιουργίας όχι μόνο για τους δασκάλους, αλλά και για τους ίδιους τους μαθητές.

«Από τη στιγμή που πήρα απόφαση να δημιουργήσω τα "Θρανία" μου, χρειάστηκα έξι μήνες για να τα υλοποιήσω. Η ανταπόκριση γονιών και συναδέλφων είναι συγκινητική και οι ιδέες για τη συνέχεια πολλές, όμως δεν βιάζομαι. Θέλω να έχω τον χρόνο να επιμεληθώ κάθε καινούργιο βίντεο, κάθε νέο φύλλο εργασίας» αναφέρει η Χριστίνα στο «Βήμα». Αν και το εγχείρημά της κάνει τα πρώτα του βήματα, δέχεται ήδη μηνύματα από γονείς που την ευχαριστούν ή ζητούν περισσότερη βοήθεια σε συγκεκριμένα θέμα. Συνάδελφοι της στέλνουν mail και φωτογραφίες για το πώς χρησιμοποίησαν το υλικό της στην τάξη.

Παρατηρήσεις, σχόλια και προτάσεις
Οπως λέει χαρακτηριστικά, δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας για ένα καλό εκπαιδευτικό υλικό που θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τις γνώσεις που τους δίνει το σχολείο. Ετσι, δέχεται παρατηρήσεις, σχόλια και προτάσεις από συναδέλφους, γονείς και μαθητές.

Στόχος της είναι να εμπλουτίζει συνεχώς το εκπαιδευτικό υλικό που μοιράζεται μέσα από τα «Θρανία» ώστε να βοηθήσει όλο και περισσότερες οικογένειες που αυτή την περίοδο μάλιστα το έχουν ανάγκη. Οσο για το μέλλον, η συνεργασία με άλλους εκπαιδευτικούς που έχουν ωραίες ιδέες και προτάσεις, στη βάση πάντα του ανοιχτού ιστoτόπου που έχει δημιουργήσει, είναι στα σχέδιά της.


«Ελπίζω να βοηθήσω έστω και στο ελάχιστο με τη δουλειά μου γονείς που θέλουν να βοηθήσουν περισσότερο τα παιδιά τους στην καθημερινή μελέτη, μαθητές που δεν κατάλαβαν επαρκώς ένα μάθημα, εκπαιδευτικούς που αναζητούν ιδέες ή ψάχνουν μια πηγή με υλικό για εμπλουτισμό του δικού τους. Αυτός είναι ο λόγος δημιουργίας αυτού του ιστολογίου και εύχομαι να καταφέρω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας» γράφει η ίδια συστήνοντας τον εαυτό της και το εγχείρημά της.

 

Πηγή: http://www.tovima.gr

 
Εκπαιδευτικά Θέματα
Ολοκλήρωση 7ου Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ

 

 

Read more...
 
Οδηγός Συμπλήρωσης Αίτησης Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών

Για ακόμη μια χρονιά η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού για τη βοήθεια των υποψηφίων των στρατιωτικών σχολών στη σωστή συμπλήρωση των αιτήσεών τους, δημιούργησε έναν Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών.

Read more...
 
Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων παρουσιάζονται μια σειρά από πληροφορίες, ερωτήσεις - απαντήσεις καθώς και παλιότερες αναρτήσεις του Υπουργείου Παιδείας προς ενημέρωση των υποψηφίων.

Read more...
 
Εκδόσεις
Banner

Εκδόσεις Σιγαρέτα - Εκδόσεις και Περιοδικό Οδός Πανός

Banner
Μελέτες, διακοσμήσεις

Αρχιτεκτονικές μελέτες

Εκδόσεις αδειών,αναπαλαιώσεις, ανακαινίσεις,διαμορφώσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, διακοσμήσεις,δώστε αξία στο ακίνητό σας

Τηλ: 210 8962996

κιν: 6944724597

Banner
Μουσείο Ακρόπολης
Banner
Fuehrungen durch das Neue Akropolismuseum
Guided Tour of the Acropolis Museum
Εκπαίδευση και κοινωνία
Περισσότερες μετακινήσεις υποψηφίων για τα ΑΕΙ θα καλύψει φέτος το υπουργείο

04 04 16 ejetaseis

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε σήμερα και ψηφίζεται την Πέμπτη λύνεται το θέμα της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές σε άλλο λύκειο από εκείνο στο οποίο φοιτούν.

Read more...
 
Πως Έλληνες φοιτητές μπορούν να γνωρίσουν την ακαδημαϊκή πραγματικότητα του εξωτερικού δωρεάν.

Ενας από τους άξονες των αλλαγών αφορά το λύκειο, το οποίο πρέπει να πάψει να είναι προθάλαμος για την είσοδο στα πανεπιστήμια, αλλά να λειτουργεί ως αυτοτελής βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος

Το Corallia και οι σύλλογοι Ελλήνων φοιτητών σε πέντε πανεπιστήμια της Αμερικής (Stanford, Berkeley, MIT, Georgia Tech, UC San Diego) οργανώνουν κάθε χρόνο το «Educational Trip».

Read more...
 
Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 260.000 μαθητές έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα Διατροφή του Ινστιτούτου Prolepsis και του «Βήματος»

Read more...
 
Εκδηλώσεις – Εκθέσεις – Φεστιβάλ
Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Μετά από έναν χειμώνα απουσίας από τη συναυλιακή σκηνή και την προετοιμασία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ο Γιάννης Χαρούλης θα κάνει και φέτος, ένα μεγάλο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι ανά την Ελλάδα.

Read more...
 
Ο Διονύσης Σαββόπουλος live στο Φουγάρο

alt

ο Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10μμ, το Φουγάρο υποδέχεται στους υπαίθριους χώρους του για δύο βραδιές το Διονύση Σαββόπουλο

Read more...
 
Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

SANI FESTIVAL 2016 :: Highlights

Read more...
 
Εκδηλώσεις στα Πανεπιστήμια
Διημερίδα με θέμα "Η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία"

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο by sponsor" target="a652c_1462551571_wwwuoagr_267324" style="color: #0b77b6; left: auto; top: auto;">ΠΛΑΊΣΙΟ του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία», σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Read more...
 
ΤΜΣ: Pianodrum με τους Christof Moser και Alex Dostal [11/5/16]

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποιεί Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Read more...
 
Ομαδικό εργαστήριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Κοινωνικές επιχειρήσεις! Μάθε, δράσε, επιχείρησέ το!

Read more...