ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

.................... ΠΟΡΕΙΑ ......................


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

             ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ            

                            ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΑΠ                              

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ


   www.oasep.gr   Εξειδικευμένο κέντρο ΠΟΡΕΙΑ   www.oeap.gr

Ρωτήστε μας για τα ευέλικτα υποστηρικτικά μας προγράμματα, που προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες! τηλ 2110136761

Ολοκλήρωση 7ου Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

74 μαθητές από 55 διαφορετικά Λύκεια απ' όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν το 7ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (YES Program) που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 7/7/2016

 Αθήνα, 18 Ιουλίου2016

Για 7η συνεχή χρονιά διεξήχθη με επιτυχία το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES program) από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με στόχο την ανάδειξη της νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, το σχολείο εκπαιδεύει τους μαθητές στη δόμηση επιχειρηματικού πλάνου και στα βήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας.

Τη φετινή χρονιά παρακολούθησαν το πρόγραμμα συνολικά 74 μαθητές από 55 διαφορετικά σχολεία από όλη την Ελλάδα (25% εκτός Αττικής). Όπως δήλωσε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη, Eπιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος, «Ο ενθουσιασμός των παιδιών που τελειώνουν το πρόγραμμα είναι για μας η καλύτερη ανταμοιβή για αυτή την προσπάθεια. Στόχος μας είναι να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από τα δημόσια σχολεία και την επαρχία, που έχουν λιγότερες ευκαιρίες συμμετοχής σε τέτοιες δράσεις».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά οι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στελέχη επιχειρήσεων που διδάσκουν και παρουσιάζουν στο πρόγραμμα. «Είναι χαρά μας να βλέπουμε, χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότερους φορείς να πιστεύουν και να συμβάλλουν σ? αυτή την προσπάθεια και ακόμη πιο ευχάριστο να βλέπουμε τα νέα παιδιά να διοχετεύουν με πάθος τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους σε μια ιδέα που μπορεί να αποτελέσει την επιχείρηση του αύριο».

Στις δύο εβδομάδες που διήρκησε το πρόγραμμα οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν διαλέξεις από καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εξωτερικούς ομιλητές από τον επιχειρηματικό κόσμο, συμμετείχαν σε ανάλυση επιχειρηματικών περιπτώσεων και πραγματοποίησαν επίσκεψη, σε μικρές ομάδες ατόμων, σε εταιρείες και φορείς επιχειρηματικότητας διαφόρων κλάδων, όπου αλληλεπίδρασαν με στελέχη και ιδρυτές επιτυχημένων επιχειρήσεων και είδαν πώς λειτουργεί μια επιχείρηση σε πραγματικές συνθήκες. Τις επισκέψεις συντόνισε ο Φοιτητικός Σύλλογος Επιχειρηματικότητας ThinkBiz στο πλαίσιο του προγράμματος «Στη Σκιά ενός Επιχειρηματία».

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές, δουλεύοντας σε ομάδες, επεξεργάζονταν καθημερινά το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο. Τα τελικά επιχειρηματικά πλάνα παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λήξη του προγράμματος, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 στους χώρους του κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την ημερίδα παρακολούθησαν καθηγητές του Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι εταιρειών, γονείς και μαθητές. Οι ιδέες και τα επιχειρηματικά σχέδια των μαθητών, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που διατέθηκε για την επεξεργασία τους, εντυπωσίασαν και έλαβαν πολύ θετικά σχόλια. Από τις δεκαέξι συμμετέχουσες ομάδες βραβεύτηκαν οι ακόλουθες τέσσερις επιχειρηματικές ιδέες που ξεχώρισαν για την καινοτομία τους, τη δυνατότητα υλοποίησης της ιδέας και την παρουσίασή της:

1ο βραβείο: Protechtid: Χρήση και ενσωμάτωση RFID τεχνολογίας σε ειδικά βραχιολάκια εύκολα ανιχνεύσιμα από κεραίες τοποθετημένες σε πολυσύχναστα πάρκα και παιδότοπους. Ο γονιός θα έχει τη δυνατότητα να ειδοποιείται σε περίπτωση απομάκρυνσης του παιδιού από κοντά του εντός και εκτός του χώρου του πάρκου.
Ομάδα: Ηλίας Κέφης - 3ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής - Α' Λυκείου
Αγγελική Μάρκου - Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης - Α' Λυκείου
Παναγιώτης Σαραντέας - 1ο ΓΕΛ Περάματος - Α' Λυκείου
Κωνσταντίνα Χριστογιάννη - 3ο ΓΕΛ Κορωπίου - Α' Λυκείου

2ο βραβείο: Uplant: Ενοικίαση και αξιοποίηση καλλιεργήσιμων οικοπέδων εντός και εκτός κατοικήσιμων περιοχών. Τα οικόπεδα θα διατίθενται σε ιδιώτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να καλλιεργούν τα δικά τους προϊόντα. Παράλληλα θα διοργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια απευθυνόμενα στο ευρύ κοινό σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και φορείς του κλάδου.
Ομάδα: Βάιος Βλαχοτάσιος - Γεννάδειος Σχολή - Β' Λυκείου
Μαριέττα Λαζανά - Εκπαιδευτήρια Γείτονα - Γ'Λυκείου
Ιωάννα Λαζαρίδη - Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αθηνών - Γ' Λυκείου
Τηλέμαχος Λεμονής - 2ο ΓΕΛ Καβάλας - Β' Λυκείου
Πιέρρος Χρήστος Σκαφιδάς - Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος Pierce - Γ' Λυκείου

3ο βραβείο: Solarous: Πρότυπος σταθμός επαναφόρτισης και φύλαξης ηλεκτρονικών συσκευών που βασίζεται σε ηλιακή ενέργεια και τοποθετείται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
Ομάδα: Μάριος Αλεξανδρίδης - 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας - Γ' Λυκείου
Χαράλαμπος Δοντάς - Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή - Γ' Λυκείου
Αικατερίνη Κωτσιδήμου - ΓΕΛ Μύρινας - Γ' Λυκείου
Δήμητρα Μαζωνάκη-Περογιαννάκη - Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης - Γ' Λυκείου

4ο βραβείο: Compound Explorer: Ανάπτυξη και κατασκευή συσκευής η οποία με την χρήση φασματοσκοπίας θα είναι σε θέση να εμφανίζει τη σύσταση όλων των τροφίμων καθώς και άλλων υλικών. Στόχος είναι να διευκολυνθεί ο ποιοτικός έλεγχος των πρώτων υλών- τροφίμων. Η συσκευή αρχικά θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και στη συνέχεια σε ιδιώτες.
Ομάδα:
Αγγελική Βασιλοπούλου - 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας - Α' Λυκείου
Ιωάννης Βελισσάρης - Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντε Λα Κρουά - Α' Λυκείου
Νικόλαος Νικήτας Μούλιος - 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθήνας Γεννάδειο - Α' Λυκείου
Βασιλική Οικονόμου - Κολλέγιο Αθηνών - Α' Λυκείου
Μιχαέλα Χαρίση - ΓΕΛ Ελευθερίου Βενιζέλου - Α' Λυκείου

Με όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να καταλάβουν τις επαγγελματικές προοπτικές που τους ανοίγονται στους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας και να διερευνήσουν τις δυνατότητες που έχουν ως μελλοντικά στελέχη μιας επιχείρησης ή ως δημιουργοί μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Χορηγοί του προγράμματος, που παρείχαν υποτροφίες στους μαθητές και τις μαθήτριες που το παρακολούθησαν, ήταν οι εταιρείες ΑΒ Βασιλόπουλος, Εθνική Τράπεζα, Ernst & Young, Ε.Ι Παπαδόπουλος Α.Ε., Intraway, Το Μάννα-Τσατσαρωνάκης, Terra Creta, Patsourakis Ideal Apartments, Atermon καιτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υποστηρικτές του προγράμματος ήταν επίσης ο Φοιτητικός Σύλλογος Επιχειρηματικότητας Thinkbiz. Οι εταιρείες και οι φορείς που φιλοξένησαν τους μαθητές κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής επίσκεψης ήταν οι: 100mentors, blueground, e-satisfaction, forky, FunkMartini και GrowthRocks.

Φωτογραφία από την τελετή λήξης του προγράμματος με όλους τους μαθητές

Φωτογραφία από τη βράβευση της ομάδας Protechtid από τον Καθηγητή Γεώργιο Δουκίδη
(1ο βραβείο)

Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε και τελείωσε με μεγάλο ενθουσιασμό
(selfie από την πρώτη μέρα)

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

 

 

 
Εκπαιδευτικά Θέματα
Ολοκλήρωση 7ου Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ

 

 

Read more...
 
Οδηγός Συμπλήρωσης Αίτησης Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών

Για ακόμη μια χρονιά η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού για τη βοήθεια των υποψηφίων των στρατιωτικών σχολών στη σωστή συμπλήρωση των αιτήσεών τους, δημιούργησε έναν Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών.

Read more...
 
Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων παρουσιάζονται μια σειρά από πληροφορίες, ερωτήσεις - απαντήσεις καθώς και παλιότερες αναρτήσεις του Υπουργείου Παιδείας προς ενημέρωση των υποψηφίων.

Read more...
 
Εκδόσεις
Banner

Εκδόσεις Σιγαρέτα - Εκδόσεις και Περιοδικό Οδός Πανός

Μελέτες, διακοσμήσεις

Αρχιτεκτονικές μελέτες

Εκδόσεις αδειών,αναπαλαιώσεις, ανακαινίσεις,διαμορφώσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, διακοσμήσεις,δώστε αξία στο ακίνητό σας

Τηλ: 210 8962996

κιν: 6944724597

Banner
Μουσείο Ακρόπολης
Banner
Fuehrungen durch das Neue Akropolismuseum
Guided Tour of the Acropolis Museum
Εκπαίδευση και κοινωνία
Περισσότερες μετακινήσεις υποψηφίων για τα ΑΕΙ θα καλύψει φέτος το υπουργείο

04 04 16 ejetaseis

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε σήμερα και ψηφίζεται την Πέμπτη λύνεται το θέμα της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές σε άλλο λύκειο από εκείνο στο οποίο φοιτούν.

Read more...
 
Πως Έλληνες φοιτητές μπορούν να γνωρίσουν την ακαδημαϊκή πραγματικότητα του εξωτερικού δωρεάν.

Ενας από τους άξονες των αλλαγών αφορά το λύκειο, το οποίο πρέπει να πάψει να είναι προθάλαμος για την είσοδο στα πανεπιστήμια, αλλά να λειτουργεί ως αυτοτελής βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος

Το Corallia και οι σύλλογοι Ελλήνων φοιτητών σε πέντε πανεπιστήμια της Αμερικής (Stanford, Berkeley, MIT, Georgia Tech, UC San Diego) οργανώνουν κάθε χρόνο το «Educational Trip».

Read more...
 
Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 260.000 μαθητές έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα Διατροφή του Ινστιτούτου Prolepsis και του «Βήματος»

Read more...
 
Εκδηλώσεις – Εκθέσεις – Φεστιβάλ
Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Μετά από έναν χειμώνα απουσίας από τη συναυλιακή σκηνή και την προετοιμασία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ο Γιάννης Χαρούλης θα κάνει και φέτος, ένα μεγάλο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι ανά την Ελλάδα.

Read more...
 
Ο Διονύσης Σαββόπουλος live στο Φουγάρο

alt

ο Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10μμ, το Φουγάρο υποδέχεται στους υπαίθριους χώρους του για δύο βραδιές το Διονύση Σαββόπουλο

Read more...
 
Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

SANI FESTIVAL 2016 :: Highlights

Read more...
 
Εκδηλώσεις στα Πανεπιστήμια
Διημερίδα με θέμα "Η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία"

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο by sponsor" target="a652c_1462551571_wwwuoagr_267324" style="color: #0b77b6; left: auto; top: auto;">ΠΛΑΊΣΙΟ του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία», σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Read more...
 
ΤΜΣ: Pianodrum με τους Christof Moser και Alex Dostal [11/5/16]

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποιεί Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Read more...
 
Ομαδικό εργαστήριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Κοινωνικές επιχειρήσεις! Μάθε, δράσε, επιχείρησέ το!

Read more...