ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

.................... ΠΟΡΕΙΑ ......................


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

             ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ            

                            ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΑΠ                              

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ


   www.oasep.gr   Εξειδικευμένο κέντρο ΠΟΡΕΙΑ   www.oeap.gr

Ρωτήστε μας για τα ευέλικτα υποστηρικτικά μας προγράμματα, που προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες! τηλ 2110136761

Οι μαθητές προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα των πόλεων

Οι μαθητές προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα των πόλεων

Παρουσιάστηκε η νέα περίοδος της εκστρατείας Free Mobility

 

Η νέα περίοδος και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε 35 πόλεις της χώρας από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι και τα μέσα Μαρτίου της δεύτερης εκστρατείας Free Mobility παρουσιάσθηκε σήμερα, Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.
 
Με σύνθημα «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται και η κοινωνία ευαισθητοποιείται» οι ομάδες των μαθητών θα εξετάσουν τα προβλήματα και θα καταθέσουν προτάσεις και λύσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας μετακίνησης και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης τους.
 
Επίσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από την πρώτη περίοδο της εκστρατείας Free Mobility και της δράσης «Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα», που φάνηκε ότι είναι σημαντική η πίεση σε αλλαγή συνθηκών, κάτι που θα οδηγήσει σε βιώσιμες και ανθρώπινες πόλεις.
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αναφορά του μέλους του ΔΣ του Ecocity κ. Μιχάλη Πετράκη στον ρόλο του Ecocity και της συστράτευσης των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων για την υλοποίηση της εκστρατείας Ecomobility και τις αποτελεσματικές προσεγγίσεις και λύσεις. Τονίστηκαν οι δυσκολίες που πηγάζουν από την έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα των πολιτών, καθώς και στην ανυπαρξία ελέγχου στην παραβατικότητα που κυριαρχεί, αναφέροντας ως μόνη ελπίδα την ευαισθητοποιημένη νέα γενιά, που θα λειτουργήσει ως μοχλός αλλαγής στο αστικό περιβάλλον, κάτι που είναι κύριος στόχος του Ecocity.
 
Από την πλευρά του το μέλος του ΔΣ και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Εκστρατείας, καθηγητής του ΕΜΠ κ. Θάνος Βλαστός αναφέρθηκε στον ρόλο της ενεργοποίησης των νέων στη «θεραπεία των άρρωστων πόλεων της χώρας και την επίδραση στην αναμόρφωση των πόλεων. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που καλλιεργούνται με βάση τις προτάσεις των νέων, οι παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον».
 
Στην ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για την ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους στα άτομα με κινητικά προβλήματα και στις δυσκολίες που παρουσιάζονται στις ελληνικές πόλεις και τη μεγάλη διαφορά από τις ευρωπαϊκές, κάτι που εκφράζει και το επίπεδο του τοπικού πολιτισμού, αναφέρθηκε η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου ως πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης του Free Mobility.
 
Από την πλευρά του ο συντονιστής της εκστρατείας κ. Θάνος Ζαφειρόπουλος έκλεισε την εκδήλωση παρουσιάζοντας τη διαδικασία και τα κριτήρια αξιολόγησης των εργασιών, τη συνδιοργάνωση με επιλεγμένους δήμους και τη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Ταυτόχρονα τόνισε το ξάφνιασμα της Επιτροπής από την ανταπόκριση που έχει το πρόγραμμα από τη μαθητική κοινότητα στην ανάδειξη καθημερινών προβλημάτων και στην αλλαγή στάσης που παρατηρήθηκε στις τοπικές κοινωνίες, με προσανατολισμό στην υποχρέωση σεβασμού της ανάγκης των συνανθρώπων μας να κυκλοφορούν παντού ανεμπόδιστα.
 
Οι προτάσεις και οι λύσεις των μαθητών θα κατατεθούν μέσα από δημιουργικές προσεγγίσεις και ιδέες που είναι ελεύθεροι να επιλέξουν (θεατρικά δρώμενα, βίντεο, τραγούδια, κατασκευές, ζωγραφική, χορό κ.ά.).
 
Η τελετή της απονομής των βραβείων εφέτος θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 16 Απριλίου και η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες και θα φιλοξενηθεί από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργο Κύρτσο.
 
Η Εκστρατεία Ecomobility 2015-16 διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ecocity και εφέτος συνδιοργανώνουν στην πόλη τους οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Αμαρουσίου, Ελευσίνας, Παπάγου Χολαργού, Ηρακλείου, Τρικκαίων, Βόλου, Ορεστιάδας και Λευκάδας.
 
Στοιχεία και πληροφορίες για την εκστρατεία μπορείτε να βρείτε στον ειδικό δικτυακό τόπο που έχει δημιουργήσει το Ecocity στη διεύθυνση www.ecomobility.gr καθώς και στη σελίδα facebook https://www.facebook.com/EcomobilityGR
 
 
Εκπαιδευτικά Θέματα
Ολοκλήρωση 7ου Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ

 

 

Read more...
 
Οδηγός Συμπλήρωσης Αίτησης Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών

Για ακόμη μια χρονιά η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού για τη βοήθεια των υποψηφίων των στρατιωτικών σχολών στη σωστή συμπλήρωση των αιτήσεών τους, δημιούργησε έναν Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών.

Read more...
 
Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων παρουσιάζονται μια σειρά από πληροφορίες, ερωτήσεις - απαντήσεις καθώς και παλιότερες αναρτήσεις του Υπουργείου Παιδείας προς ενημέρωση των υποψηφίων.

Read more...
 
Εκδόσεις
Banner

Εκδόσεις Σιγαρέτα - Εκδόσεις και Περιοδικό Οδός Πανός

Banner
Μελέτες, διακοσμήσεις

Αρχιτεκτονικές μελέτες

Εκδόσεις αδειών,αναπαλαιώσεις, ανακαινίσεις,διαμορφώσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, διακοσμήσεις,δώστε αξία στο ακίνητό σας

Τηλ: 210 8962996

κιν: 6944724597

Banner
Μουσείο Ακρόπολης
Banner
Fuehrungen durch das Neue Akropolismuseum
Guided Tour of the Acropolis Museum
Εκπαίδευση και κοινωνία
Περισσότερες μετακινήσεις υποψηφίων για τα ΑΕΙ θα καλύψει φέτος το υπουργείο

04 04 16 ejetaseis

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε σήμερα και ψηφίζεται την Πέμπτη λύνεται το θέμα της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές σε άλλο λύκειο από εκείνο στο οποίο φοιτούν.

Read more...
 
Πως Έλληνες φοιτητές μπορούν να γνωρίσουν την ακαδημαϊκή πραγματικότητα του εξωτερικού δωρεάν.

Ενας από τους άξονες των αλλαγών αφορά το λύκειο, το οποίο πρέπει να πάψει να είναι προθάλαμος για την είσοδο στα πανεπιστήμια, αλλά να λειτουργεί ως αυτοτελής βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος

Το Corallia και οι σύλλογοι Ελλήνων φοιτητών σε πέντε πανεπιστήμια της Αμερικής (Stanford, Berkeley, MIT, Georgia Tech, UC San Diego) οργανώνουν κάθε χρόνο το «Educational Trip».

Read more...
 
Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 260.000 μαθητές έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα Διατροφή του Ινστιτούτου Prolepsis και του «Βήματος»

Read more...
 
Εκδηλώσεις – Εκθέσεις – Φεστιβάλ
Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Μετά από έναν χειμώνα απουσίας από τη συναυλιακή σκηνή και την προετοιμασία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ο Γιάννης Χαρούλης θα κάνει και φέτος, ένα μεγάλο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι ανά την Ελλάδα.

Read more...
 
Ο Διονύσης Σαββόπουλος live στο Φουγάρο

alt

ο Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10μμ, το Φουγάρο υποδέχεται στους υπαίθριους χώρους του για δύο βραδιές το Διονύση Σαββόπουλο

Read more...
 
Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

SANI FESTIVAL 2016 :: Highlights

Read more...
 
Εκδηλώσεις στα Πανεπιστήμια
Διημερίδα με θέμα "Η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία"

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο by sponsor" target="a652c_1462551571_wwwuoagr_267324" style="color: #0b77b6; left: auto; top: auto;">ΠΛΑΊΣΙΟ του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία», σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Read more...
 
ΤΜΣ: Pianodrum με τους Christof Moser και Alex Dostal [11/5/16]

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποιεί Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Read more...
 
Ομαδικό εργαστήριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Κοινωνικές επιχειρήσεις! Μάθε, δράσε, επιχείρησέ το!

Read more...