ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

.................... ΠΟΡΕΙΑ ......................


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

             ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ            

                            ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΑΠ                              

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ


   www.oasep.gr   Εξειδικευμένο κέντρο ΠΟΡΕΙΑ   www.oeap.gr

Ρωτήστε μας για τα ευέλικτα υποστηρικτικά μας προγράμματα, που προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες! τηλ 2110136761

Παίρνει «μετάθεση» ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών για το 2012


Αντί για τον Νοέμβριο ο ορίζοντας διεξαγωγής μεταφέρεται για το 2012. «Θα δώσουμε μάχη καρδιάς για να μπουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη», το μήνυμα της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου.

Προς αναβολή-με ορίζοντα διεξαγωγής το 2012-οδηγείται ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που ήταν προγραμματισμένος για τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθώς λόγω του μειωμένου αριθμού προσλήψεων που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, δεν πρόκειται ...

να απορροφηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είχαν κριθεί διοριστέοι.

Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες είναι σε θέση μάχης για να αποκρούσουν το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εισηγούνται 48ωρη απεργία για τις 4-5 Μαΐου, ενώ ακόμη και η ΠΑΣΚ δασκάλων μιλά για πρωτοφανές κλίμα θυμού, αγανάκτησης και οργής στα σχολεία εξαιτίας του πολυνομοσχεδίου.
Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες είναι σε θέση μάχης για να αποκρούσουν το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εισηγούνται 48ωρη απεργία για τις 4-5 Μαΐου, ενώ ακόμη και η ΠΑΣΚ δασκάλων μιλά για πρωτοφανές κλίμα θυμού, αγανάκτησης και οργής στα σχολεία εξαιτίας του πολυνομοσχεδίου.
Οπως τονίζει η ΠΑΣΚ, «η τιμωρητική, τριετής παραμονή του νεοδιόριστου στην οργανική του θέση, ο θεσμός του δόκιμου εκπαιδευτικού όπως εισάγεται, η παραμονή όλων των εκπαιδευτικών επί διετία στην οργανική τους θέση, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα μετάθεσης κλπ, είναι διατάξεις που μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους».
Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, υπογράμμισε ότι στόχος είναι ο επόμενος διαγωνισμός να γίνει με διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείσα για το αν έχει ειδοποιηθεί για συνάντηση με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου -ενδεχομένως για να συζητηθούν κάποια μέτρα οικονομικού χαρακτήρα, όπως περαιτέρω μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών- διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.
Υπογράμμισε, ωστόσο, πως, όταν μια χώρα βρίσκεται σε οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα, «η ευθύνη μας είναι να αντιμετωπίσουμε τα θέματα ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που έχουμε». Πρόσθεσε, μάλιστα, με νόημα ότι «θα δώσουμε μάχη καρδιάς για να μπουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη».

Ανατροπές
Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονται και ανατροπές όσον αφορά τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, αφού πλέον θα απαιτείται για τον διορισμό πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας.
Οσον αφορά τη μεταπήδηση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση, μετά από κλείσιμο ενός σχολείου, θα είναι απαραίτητη η επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ θα δίνεται και ένα μπόνους 50 μορίων.
Την ίδια στιγμή, καταργείται η διάταξη με την οποία οι σχολάρχες μπορούσαν μετά από έξι χρόνια να απολύσουν το 33% των εκπαιδευτικών που είχαν συμπληρώσει 6ετία και θα επιτρέπεται μόνο μία απόλυση τον χρόνο χωρίς αιτιολογία.
Οσο για τις συμβάσεις, από τον δεύτερο χρόνο, θα μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου. Στο νομοσχέδιο υπάρχει και η ρύθμιση για την κατάργηση της βάσης του 10 καθώς και για τα κολέγια στα οποία απαγορεύεται ρητά να χρησιμοποιούν τον όρο «πανεπιστήμιο» και θα ονομάζονται Κέντρα Μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ, Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Το νέο πλαίσιο και οι όροι για τους διορισμούς
Βασική προϋπόθεση για τον διορισμό σε θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού ή για την πρόσληψη αναπληρωτών όπου προκύπτουν κενά, πέραν του προβλεπόμενου τίτλου σπουδών, θα είναι η επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, μετά την εξασφάλιση πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας.
Καθιερώνεται τελικός πίνακας κατάταξης εκπαιδευτικών (ΠΕΕΠΔΕ), ο οποίος θα αναμορφώνεται μετά από κάθε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Στον πίνακα αυτό κατατάσσονται όλοι όσοι προσβλέπουν να διοριστούν, με βάση τις μονάδες τους από τον διαγωνισμό, ακαδημαϊκά προσόντα, την πραγματική διδακτική προϋπηρεσία και κοινωνικά κριτήρια. Με βάση τον παραπάνω πίνακα καταρτίζονται επιμέρους πίνακες κατά ομάδες ειδικότητας ή τις περιοχές προτίμησης για διορισμό ή πρόσληψη.
Αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών οι οποίοι για χρονικό διάστημα 24 μηνών και άνω έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στην εκπαίδευση, το υπουργείο προβλέπει ότι στους πίνακες μετά τους δύο πρώτους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που θα γίνουν ύστερα από την ψήφιση του νόμου, εφόσον δεν θα έχουν επιτυχία, θα πριμοδοτηθεί η προϋπηρεσία αυτή με 50 μονάδες. (Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς).

Διαγωνισμοί
Κλειδί η παιδαγωγική επάρκεια
Οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ θα διεξάγονται ανά διετία και θα είναι ανοικτοί, δηλαδή δεν θα προκηρύσσεται συγκεκριμένος αριθμός θέσεων. Θεσπίζεται ως αναγκαία προϋπόθεση συμμετοχής στον διαγωνισμό η «παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια» των υποψηφίων και καθορίζονται οι τρόποι πιστοποίησής της.
Μεταξύ αυτών ως πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας λαμβάνεται και η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου και διδακτορικού διπλώματος στις επιστήμες της αγωγής, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι επιστήμες της εκπαίδευσης, η διδακτική και τα παιδαγωγικά. Αντιθέτως, η κατοχή τίτλου στην κοινωνιολογία ή την ιστορία της εκπαίδευσης δεν πιστοποιεί την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.

Πίνακες
Σε πίνακες εντάσσονται όσοι συγκέντρωσαν τη βαθμολογική βάση στον τελευταίο διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή σε έναν από τους δύο αμέσως προηγούμενους και αναφέρονται λεπτομερώς τα κριτήρια με βάση τα οποία διαμορφώνεται η σειρά κατάταξης. Εκτός από τη βαθμολογία από τον διαγωνισμό, θεσπίζονται: α) νέα ακαδημαϊκά κριτήρια, όπως η γλωσσομάθεια, η πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και η κατοχή δεύτερου πτυχίου, μεταπτυχιακά κλπ, β) η αναβαθμισμένη μοριοδότηση της πραγματικής διδακτικής προϋπηρεσίας αναβαθμισμένης και γ) λαμβάνονται υπόψη, για πρώτη φορά, κοινωνικά κριτήρια, όπως είναι η μόνιμη αναπηρία 67% και άνω ή ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή σκλήρυνση κατά πλάκας ή μικροδεπανοκυτταρική αναιμία, η ύπαρξη περισσοτέρων από τρία ή περισσοτέρων από δύο τέκνων.

ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ 27.4.2010
 
Εκπαιδευτικά Θέματα
Ολοκλήρωση 7ου Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ

 

 

Read more...
 
Οδηγός Συμπλήρωσης Αίτησης Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών

Για ακόμη μια χρονιά η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού για τη βοήθεια των υποψηφίων των στρατιωτικών σχολών στη σωστή συμπλήρωση των αιτήσεών τους, δημιούργησε έναν Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών.

Read more...
 
Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων παρουσιάζονται μια σειρά από πληροφορίες, ερωτήσεις - απαντήσεις καθώς και παλιότερες αναρτήσεις του Υπουργείου Παιδείας προς ενημέρωση των υποψηφίων.

Read more...
 
Εκδόσεις
Banner

Εκδόσεις Σιγαρέτα - Εκδόσεις και Περιοδικό Οδός Πανός

Banner
Μελέτες, διακοσμήσεις

Αρχιτεκτονικές μελέτες

Εκδόσεις αδειών,αναπαλαιώσεις, ανακαινίσεις,διαμορφώσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, διακοσμήσεις,δώστε αξία στο ακίνητό σας

Τηλ: 210 8962996

κιν: 6944724597

Banner
Μουσείο Ακρόπολης
Banner
Fuehrungen durch das Neue Akropolismuseum
Guided Tour of the Acropolis Museum
Εκπαίδευση και κοινωνία
Περισσότερες μετακινήσεις υποψηφίων για τα ΑΕΙ θα καλύψει φέτος το υπουργείο

04 04 16 ejetaseis

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε σήμερα και ψηφίζεται την Πέμπτη λύνεται το θέμα της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές σε άλλο λύκειο από εκείνο στο οποίο φοιτούν.

Read more...
 
Πως Έλληνες φοιτητές μπορούν να γνωρίσουν την ακαδημαϊκή πραγματικότητα του εξωτερικού δωρεάν.

Ενας από τους άξονες των αλλαγών αφορά το λύκειο, το οποίο πρέπει να πάψει να είναι προθάλαμος για την είσοδο στα πανεπιστήμια, αλλά να λειτουργεί ως αυτοτελής βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος

Το Corallia και οι σύλλογοι Ελλήνων φοιτητών σε πέντε πανεπιστήμια της Αμερικής (Stanford, Berkeley, MIT, Georgia Tech, UC San Diego) οργανώνουν κάθε χρόνο το «Educational Trip».

Read more...
 
Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 260.000 μαθητές έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα Διατροφή του Ινστιτούτου Prolepsis και του «Βήματος»

Read more...
 
Εκδηλώσεις – Εκθέσεις – Φεστιβάλ
Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Μετά από έναν χειμώνα απουσίας από τη συναυλιακή σκηνή και την προετοιμασία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ο Γιάννης Χαρούλης θα κάνει και φέτος, ένα μεγάλο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι ανά την Ελλάδα.

Read more...
 
Ο Διονύσης Σαββόπουλος live στο Φουγάρο

alt

ο Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10μμ, το Φουγάρο υποδέχεται στους υπαίθριους χώρους του για δύο βραδιές το Διονύση Σαββόπουλο

Read more...
 
Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

SANI FESTIVAL 2016 :: Highlights

Read more...
 
Εκδηλώσεις στα Πανεπιστήμια
Διημερίδα με θέμα "Η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία"

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο by sponsor" target="a652c_1462551571_wwwuoagr_267324" style="color: #0b77b6; left: auto; top: auto;">ΠΛΑΊΣΙΟ του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία», σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Read more...
 
ΤΜΣ: Pianodrum με τους Christof Moser και Alex Dostal [11/5/16]

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποιεί Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Read more...
 
Ομαδικό εργαστήριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Κοινωνικές επιχειρήσεις! Μάθε, δράσε, επιχείρησέ το!

Read more...