ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

.................... ΠΟΡΕΙΑ ......................


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

             ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ            

                            ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΑΠ                              

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ


   www.oasep.gr   Εξειδικευμένο κέντρο ΠΟΡΕΙΑ   www.oeap.gr

Ρωτήστε μας για τα ευέλικτα υποστηρικτικά μας προγράμματα, που προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες! τηλ 2110136761

Υποτροφίες μέσω ΕΣΠΑ για τη στήριξη φοιτητών

Τη χορήγηση 2.700 υποτροφιών σε φοιτητές, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες ανακοίνωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομίας, που παρουσίασαν πακέτο δράσεων για την ανώτατη εκπαίδευση, συνολικού προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης «συνολικά θα κατευθυνθούν 330 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ στην ανώτατη εκπαίδευση και ένα δισ. ευρώ στην έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη». Από την πλευρά της  η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, αρμόδια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι «πλέον, η πολιτική αξιοποίησης των κονδυλίων των
συγχρηματοδοτούμενων έργων του υπουργείου αλλάζει ριζικά.

Μέχρι το 2015 ό,τι δινόταν από το ΕΣΠΑ μοιραζόταν εκ των προτέρων ανάμεσα σε γνωστούς και ημετέρους. Τώρα τα κονδύλια δίνονται είτε κατευθείαν στα ιδρύματα είτε μέσω του ΙΚΥ για υποτροφίες. Στόχος είναι να ενισχυθούν όχι οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στα ΑΕΙ, αλλά εκείνοι που αποτελούν την «γκρίζα ζώνη», ήταν απ΄ έξω και δεν είχαν καμία προοπτική».

Μεταξύ των δράσεων είναι η χορήγηση - με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και βάση μοριοδότησης - 2.700 υποτροφιών σε φοιτητές, προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες. Οι υποτροφίες, διάρκειας εννέα μηνών, θα είναι ύψους 500 ευρώ μηνιαίως για όσους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και 400 ευρώ μηνιαίως για τους «εντός έδρας».

Επίσης, θα ενισχυθούν τα ΑΕΙ με 21 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία δομών κοινωνικής μέριμνας (π.χ. γραφεία ψυχολογικής υποστήριξης) με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών φοιτητών, ενώ θα δοθούν υποτροφίες συνολικού ύψους 2.987 ευρώ σε νέους κατόχους διδακτορικού, για απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας μέσω της ανάθεσης αυτόνομης διδασκαλίας. Η δράση θα έχει έξι εξαμηνιαίους κύκλους, θα ολοκληρωθεί το 2020, και στον πρώτο κύκλο, θα ωφεληθούν 1.861 νέοι επιστήμονες.

Στο ίδιο πλαίσιο θα δοθούν 422 υποτροφίες 816 ευρώ για διδακτορική έρευνα στην Ελλάδα από υποψήφιους διδάκτορες, ενώ θα ενισχυθούν μεταδιδάκτορες ερευνητών με υποτροφίες ύψους 1.089 ευρώ με διάρκεια έως 24 μήνες. Στον πρώτο κύκλο, ωφελούμενοι θα είναι 289 νέοι επιστήμονες, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πρακτικής άσκησης συνολικού προϋπολογισμού 84 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν περίπου 70.000 φοιτητές.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη στέγαση των φοιτητών, ενώ θα αξιοποιήσει κενά διαμερίσματα στην Αθήνα, ιδιοκτησίας του δημοσίου, για φοιτητές που δεν μπορούν να ενταχθούν σε εστίες.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το νέο νομοσχέδιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Για σήμερα έχει προγραμματισθεί συνάντηση της κ. Αναγνωστοπούλου με τον προεδρεύοντα της Συνόδου Πρυτάνεων, πρύτανη του Παν. Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη.

Η Σύνοδος σε πρόσφατη έκτακτη συνεδρίασή της τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου, ενώ το θέμα θα συζητηθεί και στην επόμενη τακτική διήμερη συνεδρίαση της Συνόδου που αρχίζει μεθαύριο Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, η προθεσμία των μετεγγραφών στα ΑΕΙ/ΤΕΙ αρχίζει σήμερα 12 Οκτωβρίου. Η διαδικασία θα διαρκέσει μια εβδομάδα έως τις 19 Οκτωβρίου.

 

Πηγή : http://www.kathimerini.gr/878719/article/epikairothta/ellada/ypotrofies-mesw-espa-gia-th-sthri3h-foithtwn

 
Εκδόσεις
Banner

Εκδόσεις Σιγαρέτα - Εκδόσεις και Περιοδικό Οδός Πανός

Μελέτες, διακοσμήσεις

Αρχιτεκτονικές μελέτες

Εκδόσεις αδειών,αναπαλαιώσεις, ανακαινίσεις,διαμορφώσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, διακοσμήσεις,δώστε αξία στο ακίνητό σας

Τηλ: 210 8962996

κιν: 6944724597

Banner
Μουσείο Ακρόπολης
Banner
Fuehrungen durch das Neue Akropolismuseum
Guided Tour of the Acropolis Museum
Εκπαίδευση και κοινωνία
Περισσότερες μετακινήσεις υποψηφίων για τα ΑΕΙ θα καλύψει φέτος το υπουργείο

04 04 16 ejetaseis

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε σήμερα και ψηφίζεται την Πέμπτη λύνεται το θέμα της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές σε άλλο λύκειο από εκείνο στο οποίο φοιτούν.

Read more...
 
Πως Έλληνες φοιτητές μπορούν να γνωρίσουν την ακαδημαϊκή πραγματικότητα του εξωτερικού δωρεάν.

Ενας από τους άξονες των αλλαγών αφορά το λύκειο, το οποίο πρέπει να πάψει να είναι προθάλαμος για την είσοδο στα πανεπιστήμια, αλλά να λειτουργεί ως αυτοτελής βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος

Το Corallia και οι σύλλογοι Ελλήνων φοιτητών σε πέντε πανεπιστήμια της Αμερικής (Stanford, Berkeley, MIT, Georgia Tech, UC San Diego) οργανώνουν κάθε χρόνο το «Educational Trip».

Read more...
 
Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 260.000 μαθητές έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα Διατροφή του Ινστιτούτου Prolepsis και του «Βήματος»

Read more...
 
Εκδηλώσεις – Εκθέσεις – Φεστιβάλ
Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Μετά από έναν χειμώνα απουσίας από τη συναυλιακή σκηνή και την προετοιμασία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ο Γιάννης Χαρούλης θα κάνει και φέτος, ένα μεγάλο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι ανά την Ελλάδα.

Read more...
 
Ο Διονύσης Σαββόπουλος live στο Φουγάρο

alt

ο Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10μμ, το Φουγάρο υποδέχεται στους υπαίθριους χώρους του για δύο βραδιές το Διονύση Σαββόπουλο

Read more...
 
Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

SANI FESTIVAL 2016 :: Highlights

Read more...
 
Εκδηλώσεις στα Πανεπιστήμια
Διημερίδα με θέμα "Η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία"

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο by sponsor" target="a652c_1462551571_wwwuoagr_267324" style="color: #0b77b6; left: auto; top: auto;">ΠΛΑΊΣΙΟ του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία», σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Read more...
 
ΤΜΣ: Pianodrum με τους Christof Moser και Alex Dostal [11/5/16]

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποιεί Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Read more...
 
Ομαδικό εργαστήριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Κοινωνικές επιχειρήσεις! Μάθε, δράσε, επιχείρησέ το!

Read more...