ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

.................... ΠΟΡΕΙΑ ......................


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

             ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ            

                            ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΑΠ                              

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ


   www.oasep.gr   Εξειδικευμένο κέντρο ΠΟΡΕΙΑ   www.oeap.gr

Ρωτήστε μας για τα ευέλικτα υποστηρικτικά μας προγράμματα, που προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες! τηλ 2110136761

«Βάρος σε αγγλόφωνα μεταπτυχιακά»

 

 

«Εχω πέντε φοιτητές - στενούς συνεργάτες, άλλος είναι γιος αστυνομικού, άλλος ιδιωτικού υπαλλήλου. Είμαι υπερήφανος που προχωρούν. Ο καλός πανεπιστημιακός οφείλει να προσφέρει ένα όραμα στους φοιτητές του, να ενδιαφέρεται για την εξέλιξή τους», λέει στην «Κ» ο Κώστας Γραμμένος, ένας άνθρωπος που με την ακαδημαϊκότητά του, τη δουλειά του, την οξυδέρκειά του αλλά και την ευθύτητά του έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης. Τα λόγια του αποδεικνύουν την αγάπη του για τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο. «Αυτό ξέρω να κάνω, είμαι χαρούμενος όταν μπορώ να το κάνω καλά», προσθέτει, μιλώντας χθες στην «Κ».

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1944, και μία χρονιά μεταξύ των σημαντικών ήταν το 1984, όταν ίδρυσε το φημισμένο πλέον Κέντρο Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών στην Business School του University of London. Το 2007, το Κέντρο μετονομάζεται από το City University σε «Κώστας Γραμμένος Διεθνές Κέντρο Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών». Το 2011, είναι ο μόνος πανεπιστημιακός που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της Lloyd’s List των 100 πλέον σημαντικών προσωπικοτήτων της διεθνούς ναυτιλίας.

«Το καλό πανεπιστήμιο είναι αυτό το οποίο έχει προσωπικό που κάνει έρευνα και διδασκαλία υψηλού επιπέδου, αναγνωρισμένη διεθνώς μέσα από δημοσιεύσεις σε περιοδικά. Κρίνεται, αξιολογείται γι’ αυτό», τονίζει ο κ. Γραμμένος στην «Κ».

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με προσεκτικά βήματα στη θεσμοθέτηση μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Εάν μπορεί να ιδρυθούν ΑΕΙ μόνο από ιδρύματα και φορείς, έχει καλώς. Ας μην παραβλέπουμε άλλωστε ότι σπουδαία πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν δίδακτρα. Ωστόσο δεν συμφωνώ με τη λογική του... “πανεπιστημιάρχη”, δηλαδή με ιδιωτικά κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδρύματα», εξηγεί.

Παράλληλα τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να δώσει βάρος στην οργάνωση αγγλόφωνων μεταπτυχιακών προγραμμάτων με δίδακτρα, και δη σε τομείς με σημαντική εξειδίκευση και ιστορία όπως οι ανθρωπιστικές σπουδές. «Οπου και να πάω στο εξωτερικό, με ρωτούν για τον Μέγα Αλέξανδρο», λέει στην «Κ», θυμίζοντας τη συνεργασία του Διεθνούς με το Ιδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, που έχει αναλάβει την υποστήριξη του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Κλασσική Αρχαιολογία και Αρχαία Ιστορία της Μακεδονίας, καθώς και την υποστήριξη της διδασκαλίας και της έρευνας από διεθνείς επιστήμονες στο πλαίσιο του προγράμματος Onassis Scholars. Αντίθετα, ο κ. Γραμμένος εμφανίζεται επιφυλακτικός στη θεσμοθέτηση αγγλόφωνων προπτυχιακών προγραμμάτων στα ΑΕΙ, τα οποία θα απαιτούν οι ξένοι φοιτητές να μείνουν στην Ελλάδα για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Γεγονός δύσκολο, ιδίως όταν η Ελλάδα αντιμετωπίζει οξύτατη κρίση, και δεν είναι τόσο ανταγωνιστική στη διεθνή αγορά τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Καθημερινή

 

 

Πηγή: https://www.alfavita.gr/arthron/varos-se-agglofona-metaptyhiaka

 
Εκδόσεις
Banner

Εκδόσεις Σιγαρέτα - Εκδόσεις και Περιοδικό Οδός Πανός

Μελέτες, διακοσμήσεις

Αρχιτεκτονικές μελέτες

Εκδόσεις αδειών,αναπαλαιώσεις, ανακαινίσεις,διαμορφώσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, διακοσμήσεις,δώστε αξία στο ακίνητό σας

Τηλ: 210 8962996

κιν: 6944724597

Banner
Μουσείο Ακρόπολης
Banner
Fuehrungen durch das Neue Akropolismuseum
Guided Tour of the Acropolis Museum
Εκπαίδευση και κοινωνία
Περισσότερες μετακινήσεις υποψηφίων για τα ΑΕΙ θα καλύψει φέτος το υπουργείο

04 04 16 ejetaseis

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε σήμερα και ψηφίζεται την Πέμπτη λύνεται το θέμα της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές σε άλλο λύκειο από εκείνο στο οποίο φοιτούν.

Read more...
 
Πως Έλληνες φοιτητές μπορούν να γνωρίσουν την ακαδημαϊκή πραγματικότητα του εξωτερικού δωρεάν.

Ενας από τους άξονες των αλλαγών αφορά το λύκειο, το οποίο πρέπει να πάψει να είναι προθάλαμος για την είσοδο στα πανεπιστήμια, αλλά να λειτουργεί ως αυτοτελής βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος

Το Corallia και οι σύλλογοι Ελλήνων φοιτητών σε πέντε πανεπιστήμια της Αμερικής (Stanford, Berkeley, MIT, Georgia Tech, UC San Diego) οργανώνουν κάθε χρόνο το «Educational Trip».

Read more...
 
Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Ολο και περισσότερα σχολεία ζητούν δωρεάν γεύματα

Αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 260.000 μαθητές έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα Διατροφή του Ινστιτούτου Prolepsis και του «Βήματος»

Read more...
 
Εκδηλώσεις – Εκθέσεις – Φεστιβάλ
Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Γιάννης Χαρούλης: Οι πρώτες συναυλίες για το καλοκαίρι 2016

Μετά από έναν χειμώνα απουσίας από τη συναυλιακή σκηνή και την προετοιμασία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ο Γιάννης Χαρούλης θα κάνει και φέτος, ένα μεγάλο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι ανά την Ελλάδα.

Read more...
 
Ο Διονύσης Σαββόπουλος live στο Φουγάρο

alt

ο Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10μμ, το Φουγάρο υποδέχεται στους υπαίθριους χώρους του για δύο βραδιές το Διονύση Σαββόπουλο

Read more...
 
Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ

SANI FESTIVAL 2016 :: Highlights

Read more...
 
Εκδηλώσεις στα Πανεπιστήμια
Διημερίδα με θέμα "Η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία"

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο by sponsor" target="a652c_1462551571_wwwuoagr_267324" style="color: #0b77b6; left: auto; top: auto;">ΠΛΑΊΣΙΟ του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία», σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Read more...
 
ΤΜΣ: Pianodrum με τους Christof Moser και Alex Dostal [11/5/16]

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποιεί Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Read more...
 
Ομαδικό εργαστήριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Κοινωνικές επιχειρήσεις! Μάθε, δράσε, επιχείρησέ το!

Read more...